רוצה לשפר את התשואות של קופת הגמל שלך?


רוצה דמי ניהול נמוכים יותר בקופות הגמל שלך?

 


 

[accept green firm="השוואת קופות גמל וקרנות השתלמות" form="short"]

 

7 טיפים לקופות גמל


i  פנסיה הינו אתר מוביל בישראל למידע בתחום קופות הגמל, קרנות השתלמות ותכנון פנסיוני. באמצעותינו תוכלו לקבל תכנון פנסיוני מקיף, מקצועי ובחינה כללית של תיק החיסכון הפנסיוני שלך.

 

[links]

 

האם אוכל לעבור לקופה אחרת מקופה מסוימת בה אני נמצא כעת?

כל עמית בקופת הגמל רשאי לעבור מקופה אחת לאחרת מאותו סוג והוותק שצבר יישמר לו לקופה אליה עבר. זאת ללא הגבלה (למעט קופת גמל לתגמולים לעצמאיים ממנה ניתן לעבור רק כעבור חודש של ותק). על קופת הגמל חל איסור להטיל קנס עלמי שעובר לקופה אחרת. ההעברה נעשית תוך שבעה ימי עסקים ממועד בקשת העברה.

 

מה יעשו בכסף שנצבר בקופת הגמל שלי לאחר מותי?

העמית בקופת הגמל בעת הצטרפותו ממלא טופס בו הוא כותב מי הם המוטבים שלו שאליהם ירצה שכספיו יעברו עם פטירתו. היה ולא מילא הוראה כזו הכסף יועבר למנהל עיזבון או ליורשיו על פי חוק.

 

מה החלק שלי בהפקדות ומהו חלקו של המעסיק?

לקופת גמל לתגמולים לשכירים – ההפקדות של המעסיק יהיו עד 7.5% ממשכורתו של העובד. והעובד לא יפריש מעל 7% ממשכורתו. כנגד הפקדות המעסיק יפקיד המב=וטח השכיר גם הוא מדי חודש לאותה קופת גמל סכום השווה לסכום ששילם המעסיק.

היה וישנה קופת גמל אישית לפיצויים – שיעור ההפקדה בקופת גמל לפיצויים לא יעלה על 8.33% ממשכורתו של העובד. זאת לפי חוק פיצויי פיטורין.

 

מתי ניתן למשוך את מה שהפקדתי בקופת הגמל?

קופת הגמל תשלם לעמית את כספיו שצבר כך :

קופת תגמולים לשכירים – עם הגיעו לגיל 60 וותק של 5 שנים לפחות.

בקופת תגמולים של עמית עצמאי – לאחר פטירת העמית – המוטבים הזכאים. עבור כספים שהופקדו החל מ 1.1.2006 עם הגיעו לגיל +60 של העמית וכמובן ותק של 5 שנים, עבור כספים שהופקדו עד 31.12.2005 אם עברו 15 שנים מתחילת ההפקדות.

בקופה אישית לפיצויים – ניתן למשוך כסף לאחר פרישה מהעבודה או לאחר פטירת העובד.

 

כיצד ניתן לדעת מהי קופת הגמל שהכי טובה עבורי?

הקופות שונות זו מזו בדמי הניהול שנגבים מהמבוטחים ובתשואתן על ההשקעות של העמית. קופת גמל הינה חסכון לטווח בינוני או ארוך ולכן חשוב לבחון את ביצועי הקופה (תשואות) למשך תקופה ולא נקודתית (חודש). מידע על השוואות בין קופות הגמל ניתן למצוא באתר משרד האוצר אגף שוק ההון ביטוח וחסכון.

 

מה משמעות התשואה בחסכון לטווח הארוך?

על מנת להמחיש את משמעות הדבר ניתן דוגמא שבה ניתן לראות את ההבדל בין עמית שחוסך בקופת גמל לטווח הארוך עם תשואה נמוכה לעומת קופה שהתשואה בה גבוהה ואפילו במעט הרי שההפרש במצטבר יכול להגיע לסכומים של אלפי שקלים. למשל : קופת גמל שבה נחסוך לאורך 25 שנים, עמית המפקיד בה סכום של כ – 1,000 ₪ לדוגמא בקרן השתלמות ובקופת גמל, התוצאות בתום התקופה (בתשואה של 4% לשנה ובאפשרות השניה לפי תשואה של 5% לשנה) בקרן ההשתלמות שנסתיימה כעבור 6 שנים היתרה תהיה גבוהה ב- 2,260 ₪ ותעמוד על 84,113 ₪. לעומת חסכון בקופת גמל בתום 25 שנה של צבירה במסלול תשואה בשיעור 5% תהיה :

597,991 ₪ והפרש אל מול מסלול שבו רק 4% תשואה יהיה 82,148 ₪ כלומר הפרש של 15.9%.

 

האם יש באפשרות העמית להפקיד בקופה אם הגיע מועד המשיכה?

המשיכה בקופות גמל לעמיתים שכירים מותרת בהתאם לחוק בגיל הפרישה ולכן ברגע שהכספים משוחררים על ידי המעסיק (עם סיום העסקה אצלו) ניתן להסב את הקופה למעמד של עצמאי ולהמשיך להפקיד לקופה הפקדה קבועה לצורך הטבות מס הניתנת עבור ההפקדות או בגין הרווחים כל עוד העמית לא משך ממנה כסף.

היה והעמית ממשיך לעבוד אצל מעסיק אחר לאחר גיל הפרישה רשאי המעסיק להמשיך ולהפקיד לקופה, במקרה בו העמית החליף מקום עבודה המעסיק החדש רשאי להמשיך להפקיד לקופה הישנה וליהנות מהוותק של הקופה הישנה.

 

 

אין לראות במאמר זה משום ייעוץ פנסיוני או כל סוג של אחר של ייעוץ והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ אישי מאיש מקצוע מוסמך המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.


תגובות

טיפים מועילים לקופות גמל — אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>