רוצה לחסוך כל חודש סכומי כסף נמוכים בתוכנית חיסכון חודשית?
רוצה לשפר ריביות או תנאים בתוכניות החיסכון שלך?
קבל הצעות ממומחי האתר לתוכניות חיסכון למגוון תוכניות חיסכון לכל מטרה
תוכנית חסכון לילדים ותכנית חיסכון לכל מטרה
נקודות עיקריות בתוכנית חיסכון מנוהלת:
- בעקבות שינוי הרגולציה בקופות הגמל, חיסכון לילדים לטווח ארוך דרך קופות גמל הפך ללא אטרקטיבי ולא הגיוני מאחר ופידיון הכסף בקופת גמל אפשרי (ללא מס) רק בגיל פנסיה…
- תוכנית חיסכון בבנק נותנת כיום ריביות נמוכות.
- ניתן להפקיד כל סכום ולהנות מניהול מקצועי של מנהלי השקעות המובילים בשוק בתוכנית החיסכון.
יש אלטרנטיבה מעולה לתוכנית חיסכון בבנק:
-
קבל הצעה לתוכניות חיסכון המנוהלות כתיק השקעות עם כל יתרונות בהשקעה כתיק השקעות:
- הכספים נזילים ומנוהלים במסלולי השקעה שונים.
- אפשרות לחסוך בסכומים קטנים כל חודש.
- אפשרות לקביעת מסלולי ההשקעה בהתאם למדיניות השקעות של החוסך.
- ניהול צמוד של מנהלי תיקי השקעות מומחים.
תוכנית חיסכון לילדים
מאפשרת לך לחסוך לאורך זמן רב סכומי כסף קטנים, כאשר במשך כל תקופת זמן החיסכון, תכנית החסכון עובדת בשבילך ומגדילה את ההשקעה הכספית על ידי רווחים בשוק ההון. בנוסף, ניתן לחסוך בתוכניות חיסכון בבנקים בתוכניות חיסכון צמוד מדד וכך גם להגן על החסכון הנצבר משחיקה בעקבות עליית המדד. תוכנית חיסכון נקראת לעיתים קופת חיסכון אך הכוונה דומה.
מגוון רחב של תוכניות חיסכון
תוכניות החיסכון שניתן לבחור הן מגוונות ורבות הן בסוג ההשקעה והן ברמת הסיכון.
חיסכון פיננסי
אחת מתוכניות החסכון המעניינות שיש היא מעין תיק השקעות דינמי ונזיל (יש הרואים את תוכנית החיסכון מהסוג הזה כ"תחליף קופת גמל לחיסכון"). תוכנית החיסכון וההשקעות מאפשרת לחוסך להפקיד סכומי כסף כל חודש בהתאם לרצונותיך ויכולתיו ולבחור את מסלול ההשקעה של התוכנית בהתאם.
סוגי מסלולי השקעה בתוכניות החיסכון
- מסלול סולידי שיקלי – הכספים המופקדים והצבורים בתוכנית החיסכון יושקעו באפיקים שיקליים. נחשבת לתוכנית חיסכון סולידית לטווח ארוך.
- מסלול סולידי מדדי – הכספים המופקדים והצבורים מושקעים באגרות חוב צמודות מדד.
- מסלול אג"ח – הכספים המופקדים והצבורים מושקעים במגוון רחב של אגרות חוב ללא מניות.
- מסלול מנייתי – הכספים המופקדים והצבורים מושקעים לפחות 70% במניות.
- מסלול משולב – 80% אגרות חוב ו20% מניות.
- מסלול משולב – 70% אגרות חוב ו 30% מניות.
- מסלול משולב 50% מניות ו50% אגרות חוב.
יתרונות לתוכנית החיסכון
- עמלות מופחתות – אין עמלות קניה/מכירה/ דמי שמירה.
- גמישות מקסימלית בבחירת מסלול ההשקעה ומעבר בין מסלולי השקעה בקלות ללא בעיה.
- גיוון תוכנית החיסכון – ניתן לשלב בין מסלולי תוכנית החיסכון.
- מסלולי השקעה החל ממסלול סולידי ועד מסלול מנייתי.
- העברת מסלול בתוכנית חיסכון אינה מהווה אירוע מיסוי.
מטרת תוכניות חיסכון
תוכנית חיסכון יכולה לשמש עבור לימודים, טיול בר מצוה, חתונה, קניית רכב או לכל מטרה אחרת. היתרון בתכניות חסכון הוא שניתן לחסוך על פני שנים ולהפקיד סכומי כסף נמוכים כל חודש, אך לאחר שנים רבות יכול להצטבר בתכנית חיסכון מאות אלפי ש"ח. מומלץ גם לחנך את הילדים למחשבה והפניית סכומי כסף לחיסכון. לעיתים נהוג לכנות את תכנית חסכון גם כפוליסת חיסכון או חשבון חיסכון אך הכוונה זהה -תכנית חסכון לטווח ארוך.
תוכניות חיסכון לילדים – מה תרצו שהם יהיו כשיהיו גדולים? מרבית ההורים יענו, כי אין זה משנה אם יהיו רופאים, עורכי דין או אנשי היי טק, העיקר שיהיו מאושרים. עוד נושא עליו מסכימים מרבית ההורים, כי אחת הדרכים להבטיח אושר בגיל מאוחר, או לפחות התחלה קלה וידידותית יותר ל"עולם האמיתי", היא באמצעות סכום כסף "שיחכה" לילד או לילדה לכשיגדלו, סכום כסף שיוכל לסייע ללימודים באוניברסיטה, לפתיחת עסק ואפילו לרכישת דירה.
תוכנית חסכון לילדים – זה הקטן גדול יהיה
תוכניות חסכון לילדים המוצעות על ידי הבנקים מוגדרות כולן כתוכניות לטווח ארוך, של עשר שנים במינימום, אותה יוכל הילד לפתוח עם הגיעו לגיל בגרות (18). מגוון תוכניות חסכון לילדים הוא גדול כל כך היום, עד כי כל הורה יוכל למצוא את התוכנית המתאימה ליכולותיו ולמטרותיו.
לדוגמא, ישנן תוכניות חסכון לילדים המאפשרות הפקדה קצבתית קבועה המתאימה לכיסו של ההורה ויכולה להשתנות לפי צורך. לעומת זאת, תוכניות חסכון אחרות מאפשרות הפקדה שאינה קבועה, כאשר להורים ישנו סכום כסף פנוי אותו הם רוצים ויכולים להזרים אל קופת חסכון לילדים שנצברת (לדוגמא, בימי הולדת של הילדים או בחגים). לעיתים, מבוססות תוכניות חסכון לילדים על קצבת הילדים המתקבלת דרך הביטוח הלאומי. כך או כך, מרבית תוכניות חסכון לילדים מציעות אפיקי השקעה סולידיים מאוד, בסיכון מינימאלי, כך שמדובר על אפשרויות השקעה מצוינות, בהן הסיכון כי הכסף יופסד או ירד לטמיון הוא נמוך ביותר.
נקודה שחשוב לשים אליה לב – בדקו בבנק מהו הסכום המינימאלי להפקדת כספים אל קופת חסכון לילדים, מבלי שתחויבו בעמלת שורה עבור פעולה זו. מדובר אמנם בסכום קטן, אולם כזה שבהחלט רצוי להימנע ממנו – אם רק אפשר. כל עמלה, גם הקטנה ביותר, עלולה לפגוע בתכנית חסכון ובסכומי הכסף הצבורים.
מדוע לפתוח תוכנית חסכון לילדים?
הורים רבים תוהים מדוע לפתוח בכלל קופת חסכון לילדים? מדוע לא לחכות ליום בו יידרש הילד לסכום כסף משמעותי ולתת לו אז לפי יכולת ההורים? מדובר במחשבה אופטימית, אולם חסרונות רבים בצידה. ראשית – לא בטוח, כי להורים יהיה סכום כסף פנוי לתת לילדם ביום שיידרש לו, מה שכמובן יגרום לעוגמת נפש רבה של שני הצדדים. שנית, כאשר בוחרים ההורים לחסוך דרך תוכנית חסכון לילדים, הרי שלכסף יש יעוד מוגדר והסיכוי כי הכסף יוצא על מטרות אחרות (החלפת מקרר, שיפוץ או אפילו נסיעה לחו"ל) הוא קטן במיוחד. שיקול שלישי וחשוב לא פחות הוא הערך החינוכי שיש לנושא חסכונות לילדים. כאשר חוסכים ההורים לילדם במשך כל חייו, לומד הילד שיעור חשוב על חסכון, על תכנון כלכלי עתידי וכמובן על סבלנות. וכמובן – תוכניות חסכון לילדים לא חייבות להיפתח על ידי הוריהם. לעיתים, האחראים על חסכונות לילדים הם דווקא סבא וסבתא, דודים, או אפילו הילדים עצמם כשהם מגיעים לגיל ההתבגרות (כך לדוגמא, יוכלו להפקיד את כספי בר או בת המצווה שלהם דרך קופת חסכון לילדים – שיעור חשוב על התנהלות כלכלית נבונה).
תוכניות חסכון לילדים – יש גם ביטוח!
אחד המוצרים החדשים בתחום הביטוח הוא רכישת ביטוח עבור חסכונות לילדים, המבטיחה כי במידה והמפקיד העיקרי לתוכנית החיסכון ילך לעולמו, יהפוך לנכה או יאבד את כושר העבודה שלו, תיקח על עצמה חברת הביטוח את המשך הפקדת הכספים אל תוכניות חסכון לילדים עד הגיעו של הילד לגיל 18. בצורה זו יכולים הורי הילד להיות בטוחים, כי בכל מקרה תמשיך תוכנית חסכון לילדים לצבור כספים, וילדם יזכה לקבל את הדחיפה הכלכלית שתסייע לו כל כך בבגרותו.
תוכנית חיסכון בבנק
תוכניות חיסכון בבנק היא מאחד מאפיקי החיסכון המקובלים והידועים בישראל. במשך עשרות שנים תוכניות החיסכון בבנקים היו אלטרנטיבה יחידה לחיסכון ארוך טווח בסכומי כסף קטנים יחסית של מאות עד אלפיר ש"ח בחודש. לא היה קל מלפתוח תוכנית חיסכון בבנק – המשכורות הרי נכנסות לחשבון הבנק ולכן כל מה שהיית צריך לעשות זה לחתום על הוראת קבע להפרשה לצורך תוכנית חיסכון בבנק. הבנקים מצידם הציעו מגוון רחב של תוכניות חיסכון בבנק, כאשר התוכנית הנפוצה ביותר הייתה תוכנית חיסכון צמודה למדד. בצורה זו, החוסכים היו מגנים על כספם מעליית ממדים ומאינפלציה ואפילו מקבלים ריבית על החיסכון שנצבר בבנק.
כיום, למרות הריבית הנמוכה וכמעט אפסית, תוכניות חיסכון בבנק עדיין מהווה אפיק חיסכון מרכזי אך שפע תוכניות החיסכון שמציעים בתי ההשקעות מהווים אלטרנטיבה מצויינת לתוכנית חיסכון בבנק.
ביטויים קשורים: תוכנית חיסכון ריבית, תוכנית חיסכון בבנק ותוכניות חיסכון בבנקים מתמחים בעיקר בתוכניות ממדים ריבית, קרי צמודה למדד המחירים או שיקלית. קופת חיסכון.