סקירה קצרה על שוק ההון הישראלי
מה קורה בתחום הבנקאות ושוק ההון בישראל
השקעה בשוק ההון בישראל נחשבת לאפיק אטרקטיבי בקרב חלק גדול מאוד מהאוכלוסיייה בציבור. מלבד העובדה שדרך השקעה בשוק ההון בישראל ניתן להשיג רווחים משמעותיים בטווח זמן קצר, הדינאמיות והמדיניות הכלכלית של ממשלות ישראל השונות הפכו את שוק ההון למרכיב משמעותי בתמהיל הכלכלי של המדינה.
את הפופולאריות של השקעה בשוק ההון בישראל ניתן לראות לא רק במספרים ובכמות העסקאות הנעשות בבורסה, אלא גם בגודל של קהילת חובבי שוק ההון בישראל. כיום קורסים מקצועיים המקנים כלים להתמודדות עם מסחר בבורסה ושוק ההון למתחילים מבוקשים לא רק בתור תחביב אל בעיקר כמקצוע וקריירה. במילים אחרות, למאפיינים הייחודיים של בנקאות ושוק ההון בישראל השפעות על כל אחד מאיתנו. על מנת להכיר אותם כדאי לקחת צעד אחד אחורה, ולהבין לעומק מה הן ההגדרות של המונחים המרכזיים בשוק ההון בישראל.
תפקידו ואופן פעולתו של שוק ההון
שוק ההון, או השוק לניירות ערך, מתחלק לשני אפיקים מרכזיים: שוק המניות ושוק אגרות החוב. באופן כללי תפקידו של שוק ההון הוא לעזור למדינה לגייס כספים מהציבור לטווח הארוך, ולעזור לציבור להגדיל את ההון שלהם. בשוק ההון פועלים מספר בנקים מרכזיים, יחד עם ברוקרים ומוסדות פיננסיים כמו חברות הביטוח, קרנות הנאמנות וקופות הגמל.
הכספים המועברים בין הגורמים בשוק ההון משמשים לפעולות בנקאיות רבות אליהן ניתן להיחשף במסגרת קהילת חובבי שוק ההון בישראל. בנוסף, השקעה בשוק ההון בישראל מחייבת היכרות עם מערכות התקשורת הממוחשבות וזאת לצורך העלאת האפקטיביות ומסחר במניות.
מלבד הבורסה לניירות ערך, אשר בה מתנהלים רוב עסקות הבנקאות ושוק ההון בישראל, ישנם גם עסקאות חיצוניות.