השוואת קופות בתעשיית הגמל 2013 רבעון ראשון.
המומנטום החיובי בשווקים הפיננסים בארץ ובעולם תרם תרומה חיובית לתשואות בתעשיית קופת הגמל, בנוסף עליית שעריי האג"ח הממשלתי גם כן תרמו לעליית התשואות. לעומת זאת האג"ח הקונצרני הלא מדורג אשר לחץ על התשואות דווקא כלפי מטה והתחזקות השקל מול המטבעות בעולם העיבו על כל הקופות החשופות לשווקים בחו"ל.
בחודש מרץ בלבד השיגו הקופות (גמל והשתלמות) תשואה ממוצעת של 0.5% ובראיה כוללת על הרבעון הראשון של 2013 כולו נרשמה עלייה של2.7% בממוצע.
השוואת קופות גמל – במקום הראשון לחודש מרץ 2013 הגיעה הדס ארזים המנהלת את קופת בר יציב מ"ה-257 עם תשואה של 0.8% ובמקום השני קופת הגמל הגדולה בישראל -גדיש מ"ה 106- בניהולה של בית ההשקעות פסגות אשר השיגה 0.7% .גם קרן ההשתלמות של מגדל-קהל מ"ה 386 השנייה בגודלה בישראל המנהלת כמעט 8 מליארד ש"ח השיגה תשואה חיובית של 0.6% .
ריכוז הנתונים מתחילת השנה מראה כי קופות הגמל של ילין לפידות והדס ארזים הציגו תשואות זהות של 3.1% והגיעו יחד למקום הראשון, במקום השני הגיעו שני בתי השקעות, פסגות גמל ואנליסט עם תשואה של 2.9% כל אחת.
בקרנות ההשתלמות בלטו בית ההשקעות של ילין לפידות אשר התמקם בין המקומות הראשונים. לילין לפידות שתי קרנות אשר הקטנה ביניהן המנהלת כ-1.34 מיליארד ש"ח אשר השיגה תשואה של 3.5% ואילו הגדולה המנהלת כ-3 מיליארד ש"ח השיגה תשואה של 3.0%. במקום השלישי לא רחוק אחרי השיג בית ההשקעות אנליסט תשואה של2.9%.
במקומות האחרונים ממוקמים הלמן אלדומי ערב המיזוג עם הדס ארזים וגם דש בקופת 'אקונומיסט קרן השתלמות' אשר הציגה תשואה שלילית לחודש מרץ.
במבט שנה אחורנית, ניתן עדיין לראות את בתי ההשקעות ילין לפידות, אלטשולר ומיטב מובילים בתשואות אך יש להמתין ולראות כיצד ינהלו את השקעותיהם בחודשים הקרובים גם שאר הגופים.
מדיניות החשיפה בארה"ב, במזרח הרחוק ובשווקים המתפתחים יכול להטות את הכף יחד עם שינויים בריבית בנק ישראל, צפי אינפלציוני ותיסוף השקל על פני המטבעות הזרים.